Pustovanje v Snoviku

03.03. 2019,
Kategorija: Etnološka sekcija | Komentarji (0)

Praznik za norčije nas za masko skrije.

Letos je Turistično društvo Tuhinjska dolina prvič organiziralo pustni festival, ki se je odvijal v soboto, 2. marca 2019 v mobilnem prireditvenem prostoru v Snoviku.

 Ob 16. uri so se pred termami zbrale številne otroške maske. Pustna povorka je krenila za pustnim avtomobilom do šotora, kjer so zanje pripravili pestro dogajanje. Po uvodnem pozdravu čarobne princese in predsednika turističnega društva Ivana Hribarja je sledila plesna zabava z animatorkami Term Snovik in Palčkom Snovičkom. Otroci so navdušeno sodelovali v pustnih igrah, za nagrado pa so dobili krofe, ki na ta dan res ne smejo manjkati.

V večernih urah je pod ogrevanim šotorom potekalo pustovanje z glasbeno skupino Špica. Na razgretem plesišču so se zabavale številne pustne maske, ki so tekmovale za bogate nagrade. Petčlanska komisija je ob polnoči slavnostno razglasila zmagovalce: Piščanci z mamo Manko, poljski kebab ter zmagovalno ekipo Afriško pleme Zulu z nagradami v vrednosti 100, 150 in 250 €. Med individualnimi maskami pa so najbolj izstopale piratka, krt in jesen. Za žejo in lakoto maškar so poskrbeli člani Turističnega društva Tuhinjska dolina in Vratarnica z Mojčinimi dobrotami.

Glede na dober obisk in prijetno vzdušje prvega pustovanja v Snoviku se zagotovo vidimo tudi naslednjo leto. A da ne bomo na snidenje predolgo čakali, vas vabimo, da nas obiščete na Velikonočnem sejmu, ki bo v nedeljo, 7. 4. 2019  ob 10.00 uri.

Anja Tabakovič

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi