Namig za izlet: TERME SNOVIK

13.08. 2020,
Kategorija: Dejavnosti društva | Komentarji (0)

V Tuhinjski dolini najdete termalno vodo, ki blagodejno vpliva na vaše telo.

Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno naravo Tuhinjske doline. Od Ljubljane so oddaljene le 30 km.

 
Njihovo največje bogastvo je zdravilna termalna voda, ki so jo že davno odkrili domačini. Ti so pogosto hodili k prosto iztekajoči se vodi k domačiji „pri Kovaču“ in jo tudi odnašali domov za pitje in umivanje. Visokokakovostna termalna voda je bogata z magnezijem, kalcijem, minerali in je odlična za pitje ter plavanje, saj blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo.
 
 
Leta 1953 so se začele prve analize vode in tal ter raziskave za morebitno izkoriščanje termalne vode. Tako je bilo v obdobju štiridesetih let na območju naselij Vaseno in  Snovik postavljenih 15 raziskovalnih vrtin za črpanje termalne vode. Kasneje sta bili narejeni še dve vrtini pri naselju Potok. Iz njih je po 1 km dolgem cevovodu speljana voda do lokacije »term«. Voda, ki pride na površje ima 30,6°C. Strokovnjaki, ki so opravili fizikalno-kemične analize termalne vode, so ugotovili, da gre za visoko kvalitetno pitno vodo. Odkrili so, da je zelo bogata z magnezijem in kalcijem. Leta 1994 je bil postavljen prvi poskusni leseni bazen. Junija 2001 je bil odprl pokrit termalni bazen s preko 500 m² vodnih površin. Julija  2003  se je postavil še nov zunanji bazen s površino 500 m². 
 
Terme Snovik sestavljajo recepcija, restavracija, wellness center ter bazenski kompleks z  notranjimi in zunanjimi bazeni nad katerim je na robu gozda postavljenih osem apartmajskih hiš v katerih je 74 sodobno opremljenih apartmajev in 31 dvoposteljnih sob. 
 V sklopu term so urejeni tudi vrtovi, telovadnica v naravi, igrala in pešpoti.
 
Zaradi narave in odlične lege v osrednjem delu Slovenije so Terme Snovik idealna turistična destinacija za različne ciljne skupine ljudi in odličen kraj za sprostitev.
 
Več o ponudbi Term Snovik najdete na tej povezavi.
 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi